1

چطور به ChatGPT طنز ایرانی یاد بدیم؟ هرچی میگم جوک‌های بی‌مزه خارجی تحویل میده!

بچه‌ها یه کمکی می‌خواستم، رسماً گیر کردم.

به گفت‌وگو بپیوندید !
فرمت‌های MP3، JPG، PNG، WEBP، MP4، MKV تا ۱۰ مگابایت
@user-alY0
25 شهریور 1404

مشکل اینه که این بدبخت اصلاً نمی‌فهمه کنایه و تعارف و متلک یعنی چی! درکی از صف نونوایی، مهمونی خونه مادربزرگ یا کل‌کل‌های استقلال-پرسپولیس نداره. مغزش پر از جوک‌های تکراری خارجیه و همونا رو برات ترجمه می‌کنه. منم کلی باهاش کلنجار رفتم تا بالاخره فهمیدم داستان چیه. راز موفقیت اینه که اصلاً نباید ازش بخوای "جوک بگه"! باید براش فیلمنامه بنویسی و بهش «نقش» بدی. یعنی به جای اینکه ازش جوک بخوای، ازش بخواه یه موقعیت طنز رو بازی کنه. مثلاً بهش نگو "یه جوک در مورد راننده تاکسی بگو". این فاجعه میشه. به جاش بهش بگو: "تو یه راننده تاکسی خطی پیر و غرغرو تو تهرانی. مسافرت میگه چقدر ترافیکه! یه جواب متلکی و کنایه‌آمیز بهش بده." ببین چقدر خروجیش فرق می‌کنه! یا اگه می‌خوای سبک خودت رو یادش بدی، اول دو سه تا نمونه از دیالوگ‌هایی که خودت دوست داری براش بنویس، بعد بهش بگو "حالا تو یکی مثل همینا بساز". خودش سریع الگوبرداری می‌کنه. بهترین کاری که من نتیجه گرفتم اینه که خودم همه مصالح رو بهش میدم. یعنی براش شخصیت‌پردازی کامل می‌کنم. مثلاً اینو ببین چقدر فرق می‌کنه با یه درخواست ساده: "شخصیت: مهندس کمالی، یه کارمند ۵۰ ساله که از صبح شنبه متنفره. موقعیت: سر کار نشسته، همکار جوون و پرانرژیش از راه میرسه میگه 'سلام مهندس! صبحتون بخیر، هفته‌تون پر از موفقیت!' جواب مهندس کمالی چی میتونه باشه که هم طنز تلخ باشه هم آدم یاد سریالای مهران مدیری بیفته؟" خلاصه که بهش به چشم یه جوک‌ساز نگاه نکن، به چشم یه بازیگر نگاه کن که باید بهش سناریو و نقش بدی. اونوقته که معجزه می‌کنه و می‌بینی چطور طنز ایرانی رو درک می‌کنه.

0

سوال‌های مشابه