شما درحال پاسخ به هستید :
به نظرتون ماها که تازه میخوایم به عنوان جونیور استفاده بشیم، نسل سوخته هوش مصنوعی هستیم؟
من دانشجوی سال آخر مهندسی نرمافزار هستم و دارم برای ورود به بازار کار آماده میشم. راستش رو بخواید، هرچی بیشتر از تواناییهای مدلهای جدید مثل ChatGPT-5 میبینم و میشنوم، بیشتر نگران میشم. ابزارهایی مثل Copilot الان کدهایی رو در چند ثانیه مینویسن که منِ جونیور برای نوشتنشون باید کلی وقت بذارم و یاد بگیرم. تولیدکنندههای محتوای مبتدی هم با ابزارهایی روبرو هستن که میتونن در چند دقیقه دهها مقاله تولید کنن. سوال من اینه: آیا شرکتها دیگه اصلاً نیازی به استخدام نیروهای جونیور خواهند داشت؟ وقتی هوش مصنوعی میتونه کارهای ابتدایی و روتین رو با هزینه کمتر و سرعت بیشتر انجام بده، جایگاه ما که تازه میخوایم وارد این حرفه بشیم و تجربه کسب کنیم، کجاست؟ واقعاً حس میکنم شاید در بدترین زمان ممکن داریم وارد بازار کار میشیم. خوشحال میشم نظر و راهنمایی شما عزیزان باتجربه رو بشنوم.
ین نگرانی که داری رو من هر روز در چشمهای نیروهای جوانتر تیم خودم هم میبینم و کاملاً درکش میکنم. بذار خیالت رو راحت کنم، تو نسل سوخته نیستی؛ تو اولین نسل از یک دوران کاملاً جدید در صنعت تکنولوژی هستی و این هم فرصته و هم چالش. ببین، این ابزارها قرار نیست جای تو رو بگیرن، قراره "کارهای خستهکننده" تو رو بگیرن. هیچ شرکت عاقلی یک ابزار هوش مصنوعی رو جایگزین یک انسان خلاق و دارای تفکر انتقادی نمیکنه. ما به عنوان مدیر، هیچوقت به ChatGPT نمیگیم "برای ما یک نرمافزار حسابداری طراحی کن". ما این کار رو به یک مهندس نرمافزار میگیم. حالا اون مهندس اگه بتونه با کمک ChatGPT به جای سه ماه، در سه هفته اون نرمافزار رو تحویل بده، تبدیل به یک نیروی فوقالعاده ارزشمند شده. ارزش تو به عنوان یک جونیور در آینده، در توانایی "کپی/پیست کردن کد از Stack Overflow" نخواهد بود، چون هوش مصنوعی این کار رو بهتر انجام میده. ارزش تو در "فهمیدن مسئله"، "پرسیدن سوالات درست"، "تشخیص کد خوب از کد بد" و "همکاری با بقیه اعضای تیم برای رسیدن به یک هدف مشترک" خواهد بود. هوش مصنوعی در هیچکدوم از اینها خوب نیست. اون یک ابزار بینهایت قدرتمنده در دستان یک متخصص ماهر. پس به جای ترسیدن، روی مهارتهایی تمرکز کن که هوش مصنوعی نداره. یاد بگیر که چطور از این ابزار به عنوان یک دستیار استفاده کنی تا سریعتر یاد بگیری و رشد کنی. یک جونیور که بلد باشه چطور با هوش مصنوعی کار کنه و ۱۰ برابر یک جونیور عادی بهرهوری داشته باشه، نه تنها بیکار نمیمونه، بلکه تقاضا براش بیشتر هم خواهد شد. این ابزارها اومدن تا سطح بازی رو بالاتر ببرن، نه اینکه بازیکنها رو از زمین بیرون کنن. نگران نباش و با قدرت به یادگیریت ادامه بده. آینده روشنه، فقط شکلش عوض شده.
سوالهای مشابه
برای کدنویسی ChatGPT بهتره یا GitHub Copilot؟
انتخاب بهترین هوش مصنوعی برای تولید محتوای فارسی (GPT-5, Gemini, یا Claude 3 Opus؟)
خلاقانهترین کاری که با ChatGPT کردید چی بوده؟
چطور میشه با کمترین تعداد ابزار AI، بیشترین کار رو جلو برد و هزینهها رو کم کرد؟
کسی راهی داره محتواهای AI رو یونیک نشون بده برای گوگل؟
نصف روزم صرف بهبود خروجی های ChatGPT میشه. چیکار کنم؟
چطور به ChatGPT طنز ایرانی یاد بدیم؟ هرچی میگم جوکهای بیمزه خارجی تحویل میده!
دارم برای پایاننامه از AI استفاده میکنم، نکنه نرمافزار دانشگاه بفهمه و همهچی خراب شه؟
اومدم برای سایتم یه چتبات با API بسازم، هزینههاش رو دیدم پشیمون شدم! راه رایگان هم هست؟